SAFFRAANRISOTTO MET GARNALEN
1 sjalotje
½ liter vis- of kippenbouillon
1 deciliter droge witte wijn
1 eetlepel olijfolie
150 gram arborio (risottorijst)
1 zakje saffraandraadjes
200 gram gepelde (Noorse) garnalen
10 gram boter
zout
(versgemalen) peper
2 eetlepels gesnipperde dille + enkele toefjes voor de garnering
40 gram versgeraspte oude Goudse of Parmezaanse kaas
Snipper het gepelde sjalotje. Breng de bouillon met de wijn aan de kook en houd het vocht op een laag vuur tegen de kook aan. Verhit de olie in een braadpan en bak de sjalot zachtjes 3 minuten. Voeg de rijst en de saffraan toe en roer 1 minuut tot alle korrels glanzen van de olie. Schenk 2 deciliter van de hete bouillon bij de rijst. Laat de rijst, al roerende, zachtjes koken tot de bouillon opgenomen is. Voeg weer een scheut hete bouillon toe. Ga zo, al roerende, door tot de rijst gaar is (20 – 25 minuten) en alle bouillon is opgenomen (de risotto moet vochtig zijn).
Roer de garnalen en de boter door de risotto en laat de garnalen, al omscheppend, door en door warm worden. Breng de risotto op smaak met zout en peper en roer de dille erdoor. Garneer met toefjes dille en geef de kaas apart.
Lekker met peperonata of broccoli met pijnboompitten.
2 personen
voedingswaarde : 545 kcal p.p.
bereidings- / afwerkingstijd : 30 / 5 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Koken op z’n Italiaans / Irene van Blommestein
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten