PIZZA CON CIPOLLA E PINOLI (PIZZA MET UIEN EN PIJNBOOMPITTEN)
4 eetlepels olijfolie
4 uien, in dunne plakken
2 jeneverbessen, gekneusd
pizzabodem met doorsnede van 30 centimeter
zout
90 gram pijnboompitten
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin uien en jeneverbessen 20 minuten op een matig vuur. Roer zo nu en dan. Haal de pan van het vuur en voeg zout naar smaak toe.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Bedek de pizzabodem met het uienmengsel en de pijnboompitten. Bak de pizza 10 minuten. Temper de oven tot 200°C en bak nog 10 minuten of tot de pizzabodem bruin is geworden.
4 personen
gebied : Italië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Italiaanse keuken voor vegetarische fijnproevers / Emanuela Stucchi
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten