vrijdag 3 november 2023

Pomodori gratinati (Sicilië, Italië)

POMODORI GRATINATI (GEVULDE TOMATEN UIT DE OVEN)

8 middelgrote, rijpe tomaten
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
2 middelgrote uien, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 eetlepels extra vergine olijfolie
4 eetlepels broodkruim
8 zwarte olijven, ontpit en fijngesneden
1 eetlepel pijnboompitten
1 eetlepel rozijnen
1 eetlepel kappertjes


Spoel de tomaten af onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de kapjes van de tomaten en lepel ze uit met een theelepel. Schik ze in een ingevette ovenschaal. Bestrooi ze met zout en peper. Bak de uien en knoflook glazig in de olie, voeg het vruchtvlees en sap van de tomaten toe en laat in enkele minuten een beetje inkoken. Haal de pan van het vuur en schep het broodkruim, de olijven, pijnboompitten, rozijnen en kappertjes door het mengsel. Vul hiermee de tomaten. Bak de tomaten 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Serveer ze warm of koud.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 10 / 35 minuten

gebied : Sicilië, Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Sicilië (Uit eten in Italië) / Mariapaola Dèttore

Geen opmerkingen: