vrijdag 3 november 2023

Panzanella (Toscane, Italië)

PANZANELLA (TOSCAANSE BROODSALADE)

200 gram grof witbrood, zonder korst
5 rijpe tomaten, in blokjes
1 rode ui, fijngesneden
50 gram zwarte olijven, in plakjes
½ komkommer, in stukjes
2 stengels bleekselderij, in dunne reepjes
3 eetlepels fijngehakte basilicum
1 teentje knoflook, geperst
6 eetlepels olijfolie
1½ eetlepel balsamicoazijn
zout
peper


Brood in stukjes verdelen en licht met koud water besprenkelen. Brood, tomaat, ui, olijven, komkommer, bleekselderij en basilicum mengen. Van knoflook, olie, azijn, zout en peper dressing roeren en deze door salade scheppen. Salade 30 minuten koel wegzetten om smaken te laten intrekken.

4 - 6 personen

voedingswaarde : 260 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 30 / 30 minuten

gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De nieuwe Italiaanse keuken / Marlies Batelaan

Geen opmerkingen: