PANZANELLA (TOSCAANSE BROODSALADE)
200 gram grof witbrood, zonder korst
5 rijpe tomaten, in blokjes
1 rode ui, fijngesneden
50 gram zwarte olijven, in plakjes
½ komkommer, in stukjes
2 stengels bleekselderij, in dunne reepjes
3 eetlepels fijngehakte basilicum
1 teentje knoflook, geperst
6 eetlepels olijfolie
1½ eetlepel balsamicoazijn
zout
peper
Brood in stukjes verdelen en licht met koud water besprenkelen. Brood, tomaat, ui, olijven, komkommer, bleekselderij en basilicum mengen. Van knoflook, olie, azijn, zout en peper dressing roeren en deze door salade scheppen. Salade 30 minuten koel wegzetten om smaken te laten intrekken.
4 - 6 personen
voedingswaarde : 260 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 30 / 30 minuten
gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De nieuwe Italiaanse keuken / Marlies Batelaan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten