vrijdag 3 november 2023

Zureroom-venkelzaadcrackers met ansjovis (Kreta, Griekenland)

ZUREROOM-VENKELZAADCRACKERS MET ANSJOVIS

een beetje plantaardige olie
70 gram bloem, plus meer voor bestuiven
1 flinke eetlepel zure room
¼ theelepel zout, of naar smaak
½ theelepel selderijzaad

VOOR ERBIJ
¼ venkelknol, in fijne reepjes gesneden of geschaafd
18 gemarineerde ansjovisfilets
roze peperkorrels, geplet (naar keuze)


Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een bakplaat dun in met olie. Meng alle ingrediënten voor de crackers met 1 – 2 eetlepels water en kneed het met uw handen tot een stevig deeg (of doe alle ingrediënten in de kom van de keukenmachine met deeghaak en meng tot een stevig deeg). Zet de machine stil zodra het deeg gaat binden.
Bestuif een schoon werkblad met bloem en rol het deeg uit tot iets minder dan 5 millimeter dik. Snijd het deeg met een mes in rechthoeken. Prik elke cracker enkele malen in met een vork. Leg ze op de bakplaat.
Bak de crackers 15 minuten. (Controleer na 12 minuten of ze niet te snel bruin worden. Draai de bakplaat als ze niet gelijkmatig kleuren.) Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
Beleg met reepjes venkel, 2 – 3 ansjovisfilets en enkele roze peperkorrels. Serveer meteen.

Voor 9 grote crackers

gebied : Kreta, Griekenland
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Griekse eilanden : Moderne recepten uit de Griekse keuken / Rebecca Seal

Geen opmerkingen: