BARBABIETOLE, SESAMO E SPINACI (BIETENSALADE MET JONGE SPINAZIE)
2 eetlepels olijfolie
sap van 1 citroen
zout
peper
2 eetlepels sesamzaad
4 eetlepels rozijnen, geweekt tot ze zacht zijn
300 gram verse, jonge blaadjes spinazie
350 gram bietjes, gekookt, gepeld en in blokjes gesneden
Meng olie, citroensap en wat peper en zout in een kommetje. Voeg het sesamzaad en de rozijnen toe en laat het sausje 10 minuten staan, zodat de smaken zich kunnen mengen.
Doe de spinazie in een kom. Voeg de helft van de dressing toe en meng goed. Doe de bietjes in een andere kom. Voeg de rest van de dressing toe en roer. Schik de spinazie in een ring op een schaal en leg de bietjes in het midden.
4 personen
gebied : Italië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : De Italiaanse keuken voor vegetarische fijnproevers / Emanuela Stucchi
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten