vrijdag 3 november 2023

Mosselsoep (Italië)

MOSSELSOEP

1 ui
1 wortel
½ stengel selderij
1 fijngehakt teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
zout
zwarte peper
½ theelepel fijngehakte basilicum
½ theelepel verse oregano
1 theelepel geraspte schil van een onbespoten citroen
1/8 liter witte wijn
200 gram ontvelde tomaten (uit blik)
750 gram verse mosselen


De groenten in blokjes snijden en met de knoflook 5 tot 10 minuten in de hete olie smoren. De groenten op smaak brengen met de kruiden en het citroensap, blussen met witte wijn en de tomaten toevoegen. Open mosselen weggooien. De dichte onder stromend water schoonborstelen, goed afspoelen en dan in de hete soep doen. De soep met het deksel op de pan op matig vuur laten koken tot alle mosselen zich geopend hebben, dan pittig kruiden. Dicht gebleven mosselen verwijderen!

2 personen

voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidingstijd : 75 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : soep

bron : De Italiaanse keuken (Eenvoudig en lekker) / Elke Fuhrmann

Geen opmerkingen: