vrijdag 3 november 2023

Pepersaus (Italië)

PEPERSAUS

4 eetlepels olijfolie
1 blik gepelde tomaten
2 rode paprika’s
1 verse Spaanse peper
100 gram amandelen zonder vlies, gemalen
½ eetlepel verse fijngehakte oregano
peper
zout


Verwarm de olijfolie en bak de tomaat tot bijna al het vocht is verdampt. Snijd de steeltjes van de paprika’s, halveer de paprika’s en verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in reepjes. Snijd de Spaanse peper in tweeën, verwijder de pitjes en snijd de peper in reepjes. Doe de paprika, de Spaanse peper en de amandelen bij de tomaat en laat de saus in de open pan pruttelen tot een dikke saus.
Maak de saus op smaak met de oregano, peper en zout.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : saus

bron : Italiaanse pasta / Ina Drukker

Geen opmerkingen: