vrijdag 3 november 2023

Tagliatelle met garnalen (Italië)

TAGLIATELLE MET GARNALEN

250 gram champignons
1 eetlepel citroensap
1 kilogram ongepelde garnalen
1 ui, in dunne ringen gesneden
stukje citroenschil
4 deciliter droge witte wijn
400 gram tagliatelle
zout
1 eetlepel olijfolie
60 gram boter
25 gram bloem
1 theelepel tomatenpuree
peper
1 eetlepel fijngesneden peterselie


Snijd de champignons in plakjes en sprenkel er citroensap over. Pel de garnalen. Was een flinke handvol garnalenschillen. Breng de schillen et de helft van de ui, de citroenschil en de wijn aan de kook. Laat de wijn tot de helft inkoken. Zeef de wijn door een natgemaakte doek.
Kook de tagliatelle in ruim water met zout en olijfolie gaar. Laat de tagliatelle op een vergiet uitlekken.
Smelt 40 gram boter. Fruit de overige ui en de champignons tot het vocht is verdampt en roer de bloem erdoor. Schenk al roerende de helft van de gezeefde wijn erbij, roer tot een glad mengsel en herhaal met de overige wijn. Kook de saus enkele minuten door en roer de garnalen door de saus. Maak de saus op smaak met de tomatenpuree, peper en zout.
Smelt de overige boter en schep de tagliatelle erdoor. Doe de tagliatelle in een voorverwarmde schaal en schep de helft van de saus erdoor. Schenk de overige saus over de bovenkant en bestrooi met de peterselie.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Italiaanse pasta / Ina Drukker

Geen opmerkingen: