RISOTTO MET DOPERWTENPUREE EN LANGOUSTINES
16 verse langoustines
olijfolie
2 sjalotjes, gesnipperd
1 laurierblad
2 glazen witte wijn
zout
peper
150 gram arborio of carnaroli rijst
150 gram (verse) doperwten
sap van 1 citroen
50 gram boter
Haal de koppen van de langoustines af. Fruit 1 sjalot in wat olie en doe de koppen erbij. Roer goed om en voeg 500 milliliter water, laurier, wijn en wat zout toe. Laat 30 minuten zachtjes koken. Snij intussen de langoustinestaarten van bovenaf met een scherp mes in maar niet door. Giet de koppen af en bewaar de bouillon. Fruit in wat olie de andere sjalot zachtjes aan. Doe er de rijst bij en roer om. Voeg nu al roerend beetje bij beetje de bouillon aan de rijst toe. Kook intussen de doperwten net gaar. Giet af en spoel koud. Pureer de doperwten met staafmixer of in de keukenmachine. Voeg na 10 minuten de langoustines aan de rijst toe en laat op laag vuur verder gaar worden. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Roer nadat alle vloeistof is toegevoegd de doperwtenpuree en de boter door de rijst.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 30 / 30 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Elle Eten zomer 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten