KATIA’S COUSCOUS
500 gram middelgrove couscous
250 milliliter gezouten water
130 gram ongepelde amandelen
1 theelepel peper
1 theelepel kaneel
4 teentjes knoflook
2 uien
1 eetlepel fijngehakte peterselie
6 eetlepels olijfolie
4 blaadjes Laurier
4 plakjes citroen
5 kaneelstokjes
zout
1 blikje tomatenpuree
700 gram heek of harder, schoongemaakt en in stukken, maar met kop en graat erbij
Meng met je handen de couscous met het zoute water, net zo lang tot de couscouskorrels het water hebben opgenomen. Hak de amandelen fijn. Voeg 80 gram van de amandelen, peper, kaneel, 1 teentje fijngehakte knoflook, 1 fijngehakte ui en peterselie toe aan de couscous. Meng goed en doe er daarna 4 eetlepels olijfolie bij. Doe in het bovenste deel van een couscouspan de couscous, 2 laurierblaadjes, de plakjes citroen en 3 kaneelstokjes. Vul de onderste pan met ruim water en stoom de couscous afgesloten met een deksel erop in 1 uur en 15 minuten gaar.
Verhit in een grote pan op een laag vuur de overige 2 eetlepels olie, voeg 1 fijngehakte ui, de rest van de knoflook en de rest van de amandelen toe en bak 5 minuten. Voeg dan de overige 2 laurierblaadjes, de overige 2 kaneelstokjes, 2 theelepels zout, tomatenpuree en 2 liter water en de kop en graat van de vis toe. Stoof met een deksel op de pan 30 minuten. Zeef de bouillon dan en laat 5 minuten inkoken. Voeg de stukken vis met vel toe en gaar 10 minuten mee. Haal de stukken vis eruit en houd warm. Meng de couscous met een flinke scheut van de bouillon en laat 30 minuten afgedekt intrekken. Houd de rest van de bouillon warm. Serveer de lauwwarme couscous met de vis en de rest van de hete bouillon in een kommetje erbij.
4 - 6 personen
gebied : Sicilië, Italië
gerechtsoort : visgerecht
bron : Arabia : Onze culinaire reis / Merijn Tol & Nadia Zerouali
donderdag 2 november 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten