PESCE SPADA AGGHIOTTA (ZWAARDVIS IN TOMATENSAUS)
In het charmante dorp Scilla aan de Straat van Messina leven de vissers van de zwaardvissen, die (volgens hen) vanuit de hele Middellandse Zee naar deze schilderachtige baai komen om te paaien. De onfortuinlijke ‘minnaars’ worden vaak met twee tegelijk gevangen en verdwijnen in de potten en pannen van de plaatselijke restaurants. Een tragisch einde … maar een streling voor de tong.
1½ deciliter extra vergine olijfolie
1 uitje, fijngehakt
1 eetlepel gezouten kappertjes, 10 minuten in water geweekt en uitgelekt
2 eetlepels groene olijven, ontpit en fijngehakt
4 plakken zwaardvis à 150 – 175 gram
1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt
1 glaasje droge witte wijn
600 gram tomaten, fijngehakt
zout
versgemalen zwarte peper
Verhit de olie in een grote pan en bak de ui snel gaar. Voeg kappertjes en olijven toe en bak ze al roerend een paar minuten mee. Voeg de plakken zwaardvis toe en bak ze in een paar minuten aan elke kant bruin. Roer er peterselie, basilicum en wat zout en peper door, giet er de wijn bij en laat die voor het grootste deel borrelend verdampen. Voeg de tomaten toe, zet het vuur lager en laat alles 10 minuten pruttelen, of tot de saus is ingedikt. Corrigeer zo nodig de smaak en dien het gerecht op.
4 personen
gebied : Scilla, Calabrië, Italië
gerechtsoort : visgerecht
bron : Zuidelijke smaken van het Italiaanse land / Antonio Carluccio
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten