woensdag 1 november 2023

Naselli alla Marchgiana (Marche, Italië)

NASELLI ALLA MARCHIGIANA (EEN RECEPT UIT MARCHE VOOR KLEINE HEEK)

4 kleine heken à 200 – 250 gram
zout
peper
2 sjalotten, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
1½ deciliter olijfolie
broodkruim
50 gram boter
1 gezouten ansjovis, ontzilt, gefileerd en fijngehakt
mespunt aardappelmeel
1 eetlepel rode wijnazijn


Koop 4 kleine heken van 200 tot 250 gram elk. Haal ze leeg, schub ze en spoel ze. Leg ze tegen elkaar aan in een kom waarin ze net passen. Bestrooi ze met zout en peper, 2 fijngehakte sjalotten en een fijngehakte teen knoflook. Giet er 1½ deciliter olijfolie over en laat ze zo een uur marineren. Neem ze uit de marinade, haal ze door broodkruim, besprenkel ze met olijfolie en gril ze aan beide kanten boven een heet vuur. Laat, terwijl de vissen gegrild worden, 50 gram boter smelten in een pan. Doe er een gezouten ansjovis bij, die u van tevoren ontzilt, gefileerd en fijngehakt hebt. Doe er een flinke mespunt aardappelzetmeel, een eetlepel rode wijnazijn en wat zout en peper bij. Laat dit alles op een laag vuur koken, waarbij u de stukjes ansjovis prakt met een vork tot ze ‘smelten’. Giet deze saus voor het serveren over de gegrilde vis.

4 personen

gebied : Marche, Italië
gerechtsoort : visgerecht

bron : Mediterraan viskookboek / Alan Davidson

Geen opmerkingen: