KALKOENSCHNITZEL IN CHAMPIGNONSAUS
2 kalkoenschnitzels à 200 gram
zout
zwarte peper
3 eetlepels bloem
2 – 3 eetlepels boter of margarine
1 ui
150 gram verse champignons
sap van ½ citroen
75 milliliter witte wijn
200 gram room
75 gram geraspte pecorino
1 snufje muskaatnoot
De schnitzels inwrijven met peper en zout, door de bloem wentelen en in de boter aan elke kant ongeveer 3 minuten bakken. Uit de pan nemen en warm houden.
De ui fijnsnipperen en in de resterende boter glazig fruiten. De champignons toevoegen en ven meefruiten.
Blussen met citroensap en witte wijn. De room erbij schenken en zachtjes laten koken tot de saus gebonden is. De geraspte kaas al roerend in de saus laten smelten.
Van het vuur af op smaak brengen met peper, zout en muskaatnoot. De kalkoenschnitzels in de saus serveren.
Serveren met groene lintmacaroni.
2 personen
voedingswaarde : 880 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : De Italiaanse keuken (Eenvoudig en lekker) / Elke Fuhrmann
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten