woensdag 1 november 2023

Kalkoenschnitzel in champignonsaus (Italië)

KALKOENSCHNITZEL IN CHAMPIGNONSAUS

2 kalkoenschnitzels à 200 gram
zout
zwarte peper
3 eetlepels bloem
2 – 3 eetlepels boter of margarine
1 ui
150 gram verse champignons
sap van ½ citroen
75 milliliter witte wijn
200 gram room
75 gram geraspte pecorino
1 snufje muskaatnoot


De schnitzels inwrijven met peper en zout, door de bloem wentelen en in de boter aan elke kant ongeveer 3 minuten bakken. Uit de pan nemen en warm houden.
De ui fijnsnipperen en in de resterende boter glazig fruiten. De champignons toevoegen en ven meefruiten.
Blussen met citroensap en witte wijn. De room erbij schenken en zachtjes laten koken tot de saus gebonden is. De geraspte kaas al roerend in de saus laten smelten.
Van het vuur af op smaak brengen met peper, zout en muskaatnoot. De kalkoenschnitzels in de saus serveren.
Serveren met groene lintmacaroni.

2 personen

voedingswaarde : 880 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Italiaanse keuken (Eenvoudig en lekker) / Elke Fuhrmann

Geen opmerkingen: