MURUZZI AL PALERMITANA (HEEK UIT PALERMO)
4 gezouten ansjovissen, afgespoeld, graat verwijderd, of 6 - 8 ansjovisfilets
4 eetlepels extra vergine olijfolie
2 hele, kleine heken, elk 750 gram, schoongemaakt
3 – 4 eetlepels broodkruim
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 theelepel zeer fijn gehakte verse rozemarijn
versgemalen zwarte peper
partjes of schijfjes citroen
Verwarm in een kleine koekenpan de ansjovissen met 1½ eetlepel olie op een laag vuur. Prak ze met een vork, zodat ze oplossen in de olie. Vul de buikholten van de heken met e helft van het ansjovismengsel. Bestrijk ze aan de buitenkant met de rest van het mengsel. Meng op een bord het broodkruim met de peterselie, rozemarijn en flink veel peper. Wrijf de heken hiermee in. Vet een ovenschaal of braadslee in met 1½ eetlepel olie en leg de vissen erin. Sprenkel de resterende eetlepel olie erover. Plaats de vissen 25 minuten in een op 190°C voorverwarmde oven. Garneer ze met partjes of schijfjes citroen en serveer ze direct.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 20 / 25 minuten
gebied : Palermo, Sicilië, Italië
gerechtsoort : visgerecht
bron : Sicilië (Uit eten in Italië) / Mariapaola Dèttore
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten