woensdag 1 november 2023

Pesce alla Marinara (Italië)

PESCE ALLA MARINARA (VISSERS-VIS)

1 kilogram verschillende soorten vis: snoek, zeelt etcetera
½ liter witte (land)wijn
zout
2 uien
1 wortel
1 stuk selderijknol
1 prei
gehakte peterselie
30 gram boter
1 – 2 eetlepels bloem
100 gram gestoofde paddenstoelen
2 eetlepels zilveruitjes
1 glas cognac (brandewijn)


De in stukken gesneden vis in de wijn marineren, met de fijngehakte ui en de groenten stoven en marinade toevoegen. Boter en bloem door elkaar kneden, de saus hiermee binden en met cognac (brandewijn) verder afmaken. Zout naar smaak. De stukken vis opdienen op geroosterd brood of op deegwaren. De saus erover doen en met paddenstoelen en zilveruitjes garneren.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Italiaanse keuken / Marianne Piepenstock

Geen opmerkingen: