POLLO ALLA CACCIATORA (KIP OP DE WIJZE VAN DE JAGER)
50 gram boter
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gehakt
1 teentje knoflook, gehakt
1 kip, in stukken
gekruide bloem
450 gram tomaten, ontveld en gehakt
225 gram porcini (boleten), in stukjes gesneden
1 laurierblad
zout
vers gemalen zwarte peper
4 eetlepels witte wijn
crostini
Verhit de boter met e olie in een vlamvaste kasserol en laat e ui en knoflook hierin glazig bakken. Roer af en toe door.
Wentel de stukken kip door de gekruide bloem, doe ze dan bij de inhoud van de kasserol en bak ze rondom bruin. Voeg de tomaten, porcini en het laurierblad toe, strooi er peper en zout naar smaak over en schenk er dan de wijn op. Doe het deksel op de kasserol en laat op matig vuur of in een op 160°C voorverwarmde oven zachtjes 1 uur stoven. Dien op met crostini.
4 personen
gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Italië : De Toscaanse keuken (Gourmet Internationaal) / Elizabeth Cornish
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten