SALADE DE CHOUX ROUGES (RODEKOOL- EN APPELSALADE)
Een eenvoudige salade die prima past bij pâté of een koude schotel.
2 eetlepels ciderazijn
1 theelepel suiker
1 theelepel zout
¼ theelepel versgemalen peper
500 gram fijngesneden rode kool
2 appelen (goudrenetten, granny smith, golden delicious) geschild, zonder klokhuis
Breng in een grote pan ½ deciliter water met de ciderazijn, suiker, zout en peper aan de kook. Leg de kool in de pan en breng weer aan de kook, haal de pan dan meteen van het vuur. Giet alles in een kom, schud het geheel goed om en laat 10 minuten op kamertemperatuur staan.
Snijd ondertussen de appel in 8 schijfjes en snijd deze in plakjes van 3 millimeter dik.
Giet de helft van het vocht weg en voeg de appelschijfjes toe. Meng goed en laat nog een uurtje staan. De salade kan eventueel ook onmiddellijk worden opgediend.
4 - 6 personen
gebied : Normandië
gerechtsoort : salade
bron : De Normandische keuken / Claude Guermont en Paul Frumkin
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten