SLATA JIDDA (TOMATENSALADE MET PAPRIKA)
1 groene paprika, in dobbelsteentjes
1 rode paprika, in dobbelsteentjes
1 gele paprika, in dobbelsteentjes
4 pruimtomaten, zaadjes verwijderd en in dobbelsteentjes
3 verse uien, gehakt
½ komkommer, geschild, zaadlijst verwijderd en in dobbelsteentjes
rasp en sap van 2 citroenen
2 eetlepels peterselie, gehakt
1 eetlepel munt, gehakt
2 eetlepels olijfolie
zout
zwarte peper
Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Serveer bij gegrilde maaltijden of als bijgerecht bij couscous.
4 personen
gebied : Le Marais, Parijs, Île-de-France, Frankrijk
gerechtsoort : salade
bron : Parijs : Van chèvre chaud tot couscous merguez : Acht Parijse wijken en hun keukens / Danyel Couet
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten