maandag 13 december 2021

Salade van tarwekorrels (Algerije)

SALADE VAN TARWEKORRELS

150 gram gepelde tarwekorrels
olijfolie
zout
versgemalen peper
100 gram feta
1 eetlepel harissa
1 eetlepel olijfolie
200 gram kastanjechampignons
2 takjes bladselderij
2 takjes munt
citroensap, naar smaak
limoensap, naar smaak
120 gram mesclun of andere gemengde sla
1 minikomkommer
1 stevige, rijpe tomaat
1 stengelui
2 eetlepels olie
1 eetlepel naturelazijn (6% alcohol)


Was de tarwekorrels en spoel ze af onder de koude kraan. Doe de tarwe in een pan, overgiet de korrels ruim met koud water en laat ze een nacht weken. Giet ze de volgende dag af, doe ze in een pan met een scheut olijfolie, zout en peper, breng ze aan de kook en laat ze in 45 minuten gaar worden (of volgens voorschrift op het pak). Giet de tarwe af en laat hem afkoelen.
Prak de feta fijn en roer de harissa erdoor; meng dit met 1 eetlepel olie door de tarwekorrels.
Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Was en snipper de kruiden, meng ze door de champignons en breng op smaak met wat citroen- en limoensap.
Was de mesclun en slinger hem droog. Was de komkommer en snijd hem in plakjes of schaaf er linten van. Was de tomaat en snijd hem in plakjes, snijd de stengelui in fijne ringetjes en vermeng de voorbereide ingrediënten. Maak vlak voor het serveren de mesclun aan met olie en azijn.
Zet steeds een ring op elk bord en vul hem met de gekruide tarwekorrels, zet er een laagje champignonsalade op (of maak een bergje tarwesalade midden op het bord met daarop champignons). Verdeel de mesclunsla rondom de tarwesalade en garneer met komkommer, tomaat en stengelui.

4 personen

gebied : Algerije
gerechtsoort : voor- of lunchgerecht

bron : De nomadische keuken van Raïnaraï / Laurent Med Khellout

Geen opmerkingen: