maandag 13 december 2021

Gegrilde courgette met asperges en blauwe kaas (Algerije)

GEGRILDE COURGETTE MET ASPERGES EN BLAUWE KAAS

Zet voor het gember-kaneelwater een stukje gekneusde gemberwortel en een kaneelstokje een uurtje in koud water; haal gember en kaneel eruit en gebruik het water als smaakgever. Je kunt op dezelfde manier kaneelwater of gemberwater maken.

4 slanke courgettes
8 stevige witte asperges
2 deciliter gember-kaneelwater
olijfolie
16 cherrytomaatjes
160 gram blauwe kaas


Verhit de ovengrill.
Was de courgettes, dep ze droog en snijd ze over de lengte doormidden. Schil de asperges en snijd het onderste houtige deel eraf.
Wentel de asperges door het gember-kaneelwater en leg ze op een bakplaat. Bestrijk de snijvlakken van de courgettes met olie en leg ze bij de asperges. Schuif de bakplaat in de oven en gril de groenten in 5 minuten beetgaar; rol de asperges een paar keer om.
Was intussen de tomaatjes en verwijder eventueel de kroontjes. Leg de tomaatjes een minuut of drie onder de grill.
Leg een asperge op elke halve courgette en verdeel de blauwe kaas erover. Zet ze nog kort onder de grill tot de kaas begint te smelten. Serveer 2 halve courgettes per persoon.

4 personen

gebied : Algerije
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : De nomadische keuken van Raïnaraï / Laurent Med Khellout

Geen opmerkingen: