maandag 13 december 2021

Brood met baby-calamaris (Algerije)

BROOD MET BABY-CALAMARIS

1 vers gebakken brood (van 1 kilogram bloem)
400 gram baby-calamaris
2 tenen knoflook
50 milliliter olijfolie
1 eetlepel ras el khellout
bladpeterselie
fleur de sel naar smaak


Bak het brood volgens de beschrijving in het basisrecept.
Verhit de oven tot 200°C.
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Pel de knoflook, hak hem fijn en fruit hem kort in de olie. Bak de calamares samen met de ras el khellout 5 tot 7 minuten in de knoflookolie tot ze goed gaar zijn.
Verdeel de calamares over het brood en bak het nogmaals 3 tot 5 minuten in de oven. Garneer met bladpeterselie.

4 - 6 personen

gebied : Algerije
gerechtsoort : brood

bron : Ras el Khellout : Specerijen uit de nomadische keuken / Laurent Med Khellout

Geen opmerkingen: