maandag 13 december 2021

Brood met coquilles en tuinbonen (Algerije)

BROOD MET COQUILLES EN TUINBONEN

1 vers gebakken brood (van 1 kilogram bloem)
200 gram tuinbonen
2 tenen knoflook
50 milliliter olijfolie
8 - 12 coquilles
1 eetlepel ras el khellout
bladpeterselie
fleur de sel naar smaak


Bak het brood volgens de beschrijving in het basisrecept.
Verhit de oven tot 200°C.
Voor een meer verfijnde smaak dop je de tuinbonen dubbel. Blancheer de tuinbonen 3 minuten in kokend water, giet ze af en dompel ze meteen in koud water om het kookproces te stoppen. Pel de knoflook en hak hem fijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook hierin kort aan. Voeg de coquilles toe en bak ze 1 tot 2 minuten samen met de ras el khellout. Bak de tuinbonen 1 minuut mee.
Verdeel het mengsel van coquilles en tuinbonen over het brood en bak het brood nogmaals 3 tot 5 minuten in e oven.
Garneer met bladpeterselie.

4 - 6 personen

gebied : Algerije
gerechtsoort : brood

bron : Ras el Khellout : Specerijen uit de nomadische keuken / Laurent Med Khellout

Geen opmerkingen: