maandag 13 december 2021

Jonge tuinbonen in de peul met spinazie, taugé en geitenkaas (Algerije)

JONGE TUINBONEN IN DE PEUL MET SPINAZIE, TAUGÉ EN GEITENKAAS

500 gram jonge tuinbonen in de peul
250 gram wilde spinazie
1 witte ui
50 gram taugé
zout
160 gram jonge geitenkaas
1 - 2 eetlepels olijfolie


Was de tuinbonenpeulen goed en dep ze droog. Zoek de spinazie uit, verwijder grote, dikke stelen en was de spinazie een paar keer zodat al het zand eruit is. Pel de ui en snijd hem in ringen. Verwijder van de taugé de groene vliesjes en de staartjes, was de taugé en schud deze droog.
Breng een grote pan water aan de kook, voeg wat zout toe en blancheer de tuinbonen een minuut of vijf. Schep de bonen uit de pan en laat ze uitlekken. Blancheer de spinazie in dezelfde pan tot hij net geslonken is en laat hem goed uitlekken. Snijd de geitenkaas in blokjes.
Verhit de ovengrill tot goed heet.
Verhit de olie in een wok en fruit de uiringen goudbruin. Schep ze in een zeef en laat ze uitlekken. Roerbak de spinazie kort in de hete olie. Schud de spinazie in een schaal, strooi de tuinbonen en taugé erover met daarop de gefruite ui en de geitenkaas. Zet de groenten kort onder de grill tot de kaas lichtgekleurd is en serveer meteen.

4 personen

gebied : Algerije
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : De nomadische keuken van Raïnaraï / Laurent Med Khellout

Geen opmerkingen: