maandag 13 december 2021

Gevulde paprika (Algerije)

GEVULDE PAPRIKA

300 gram groene linzen
1 ui
2 tenen knoflook
2 stevige, rijpe tomaten
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gemalen komijnzaad
5 takjes verse koriander
4 rode paprika’s
1 ½ eetlepel harissa, of naar smaak
50 gram geraspte Parmezaan, plus extra om te bestrooien
1 bakje rode bietenkiemen
4 kleine bolletjes mozzarella


Was de linzen goed in een zeef en laat ze uitlekken. Pel de ui en de knoflook, snipper ze grof en snijd de tomaten in stukken (ontvel ze naar smaak).
Verhit de olijfolie in een pan en smoor de voorbereide groeten en komijn tot het lekker geurt. Doe de linzen erbij met verse koriander en overgiet ze ruim met koud water. Breng aan de kook, draai als het water kookt het vuur laag en laat de linzen in 20 minuten gaar worden.
Verhit de oven tot 200°C.
Was de paprika’s, snijd er een kapje af en schud de zaadjes eruit. Smeer de paprika’s en de kapjes dun in met olijfolie en rooster ze 15 - 20 minuten in de oven; ze moeten gaar maar nog stevig zijn.
Giet de linzen af, breng ze op smaak met zout en harissa en meng de Parmezaan erdoor.
Vul de paprika’s met de linzen, bestrooi ze met extra Parmezaan en garneer met rode bietenkiemen. Leg op elk bord een bolletje mozzarella.

4 personen

gebied : Algerije
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : De nomadische keuken van Raïnaraï / Laurent Med Khellout

Geen opmerkingen: