maandag 13 december 2021

Kropsla met radicchio, rettich, venkel, rode grapefruit en geitenkaas (Algerije)

KROPSLA MET RADICCHIO, RETTICH, VENKEL, RODE GRAPEFRUIT EN GEITENKAAS

1 krop sla
1 krop radicchio
1 kleine rettichwortel
2 bosuien
1 jonge venkelknol
2 rode grapefruits
50 gram verse geitenkaas
2 - 3 eetlepels witte wijnazijn
zout


Haal de slabladeren los van de kroppen, was ze goed en slinger ze droog. Schik ze in een grote slaschaal of op vier borden.
Schil de rettich, snijd een deel ervan in papierdunne schijfjes en rasp de rest van de wortel fijn. Maak de bosuien schoon en snijd ze met het groen in smalle ringetjes. Snijd de stelen en het wortelschijfje van de venkelknol en snijd de knol overlangs in dunne plakken. Pel de grapefruits, verwijder ook het witte vlies en snijd met een scherp mesje de parten tussen de vliezen uit. Snijd de grapefruitpartjes doormidden. Verkruimel de verse geitenkaas.
Meng de geraspte rettich met een scheutje azijn, de bosuiringetjes en zout naar smaak. Maak er bolletjes van.
Verdeel de bolletjes rettich, plakken venkel, grapefruitpartjes en geitenkaas over de salade en serveer.

4 personen

gebied : Algerije
gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : De nomadische keuken van Rainarai / Laurent Med Khellout

Geen opmerkingen: