maandag 13 december 2021

Aubergine met tomaat, paprika en blauwe kaas (Algerije)

AUBERGINE MET TOMAAT, PAPRIKA EN BLAUWE KAAS

2 ronde aubergines
olijfolie
2 groene puntpaprika’s
2 tomaten
1 ui
3 tenen knoflook
1 rode chilipeper
1 eetlepel olijfolie
100 gram blauwe kaas
paar takjes koriander


Verhit de grill of een grillpan. Snijd de aubergines in ronde plakken en gril deze aan beide kanten tot het vocht eruit is. Laat ze afkoelen.
Verhit een laag olijfolie in een wok en schroei de plakken aubergine rondom dicht.
Verhit de oven tot 180°C of een grill of grillpan tot goed heet. Rooster de puntpaprika’s 20 minuten, haal ze eruit en trek het vel eraf. Snijd de paprika’s over de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
Kerf de tomaten met een scherp mes aan de bolle kant een keer in, dompel ze 30 seconden in kokend water, haal ze eruit en ontvel ze. Snijd de tomaten doormidden, verwijder de kern en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Stamp de knoflooktenen in een vijzel; verwijder de vliesjes en stamp de tenen fijn. Snijd de chilipeper in smalle ringetjes.
Verhit de eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit ui en knoflook lichtbruin, schep de tomatenblokjes erdoor en verwarm alles nog 2 minuten.
Schik alle voorbereide ingrediënten losjes vermengd op een schaal en verdeel de blauwe kaas erop. Garneer met koriander. Serveer het als bijgerecht.

4 personen

gebied : Algerije
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De nomadische keuken van Raïnaraï / Laurent Med Khellout

Geen opmerkingen: