maandag 13 december 2021

Brood met rivierkreeftjes, Hollandse garnalen en zeekraal (Algerije)

BROOD MET RIVIERKREEFTJES, HOLLANDSE GARNALEN EN ZEEKRAAL

1 vers gebakken brood (van 1 kilogram bloem)
50 milliliter olijfolie
2 tenen knoflook
100 gram rivierkreeftjes
100 gram Hollandse garnalen
20 gram zeekraal
1 eetlepel ras el khellout
fleur de sel naar smaak


Bak het brood volgens de beschrijving in het basisrecept.
Verhit de oven tot 200°C.
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Pel de knoflook, hak hem fijn en fruit hem kort in de olie. Bak de rivierkreeftjes, garnalen en zeekraal 1 tot 2 minuten samen met de ras el khellout in de knoflookolie.
Verdeel het mengsel van zeebanket over het brood en bak het 3 tot 5 minuten in de oven. Laat het brood even rusten voordat je het serveert.

4 - 6 personen

gebied : Algerije
gerechtsoort : brood

bron : Ras el Khellout : Specerijen uit de nomadische keuken / Laurent Med Khellout

Geen opmerkingen: