WITTE CURRY MET SPROT
Sprot is de kleinste soort uit de haringfamilie en is vers en gedroogd te koop. De visjes worden ook ha imasso of rijstvliegen genoemd.
Als u gedroogde vis wilt kopen, kunt u het beste exemplaren zonder kop kiezen (als de kop eraf wordt gehaald horen de organen mee te komen). Let ook op of er niet te veel stof en gruis in het pakje gedroogde vis zitten, omdat dit betekent dat de vis al oud is. Was gedroogde vis heel goed en dep ze droog.
Snijd van verse sprot de koppen af, haal er tegelijk in één beweging e organen uit en was de visjes in schoon water met zout en goroka.
200 gram gedroogde sprot zonder kop
1 kleine ui, fijngesneden
2 kleine groene chilipepers, fijngesneden
1 theelepel fenegriekzaad, licht geroosterd
blaadjes van 1 takje vers kerrieblad
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
½ theelepel geelwortelpoeder
¼ theelepel dillezaad
½ theelepel rood chilipoeder
2 deciliter kokosmelk
sap van ½ limoen
1 deciliter kokosroom
Was de visjes goed en doe ze met alle overige ingrediënten behalve het limoensap en de kokosroom in een pan. Breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de visjes 5 minuten zachtjes koken. Voeg het limoensap en de kokosroom toe. Verwarm de curry nog 2 minuten onder voortdurend roeren zodat de kokosroom niet schift. Neem hem van het vuur en breng op smaak.
6 personen
gebied : Sri Lanka
gerechtsoort : visgerecht
bron : Serendip : Een culinaire ontdekkingstocht door Sri Lanka / Peter Kuruvita
woensdag 16 juni 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten