BLUE LAGOON
Deze cocktail bestaat nog niet zo lang, maar is ondertussen al wereldberoemd.
20 milliliter wodka
20 milliliter citroensap
20 milliliter blue curaçao
1 takje dragon
Doe de wodka, het citroensap en de curaçao in de shaker. Voeg er fijngestampt ijs aan toe. 10 Seconden schudden. Meteen serveren met één of twee rietjes in een hoog glas, voorzien van een suikerrand.
De suikerrand maakt u door op een schoteltje wat blue curaçao te gieten. Op een ander strooit u wat poedersuiker. Dompel de rand van het glas in de likeur en meteen daarna in de suiker. Even schudden om de overtollige suiker eraf te laten vallen en het glas omkeren. De suiker een paar minuten hard laten worden alvorens te serveren.
U kunt een takje dragon in het glas doen. Dat verhoogt de smaak van deze cocktail aanzienlijk.
1 persoon
gerechtsoort : cocktail
bron : Cocktails (Ik kan koken) / Barry Hamilton
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten