CURRY VAN VERSE SPROT
250 gram verse ansjovis of flinke sprotjes, van koppen ontdaan en leeggehaald
2 stukken goroka (een gedroogde vrucht), geplet
1 theelepel geelwortelpoeder
2 theelepels rood chilipoeder
1 deciliter plantaardige olie
¼ theelepel dillezaad
2 uien, fijngesneden
3 lange gedroogde rode chilipepers, fijngewreven
de blaadjes van 2 takjes vers kerrieblad
sap van ½ limoen
½ theelepel fijne kristalsuiker
Spoel de visjes in koud water af en doe ze in een pan met een stevige vlakke bodem. Los 1 theelepel zout op in 1½ deciliter water en giet dit over de vis. Voeg ook de goroka, geelwortel en chilipoeder toe en laat de visjes op halfhoog vuur pruttelen tot de vloeistof is verdampt.
Schep de visjes voorzichtig uit de pan zodat ze niet breken en leg ze in een schaal. Veeg de pan schoon, zet hem op laag vuur en verhit de olie erin. Smoor het dillezaad, de ui, chilipeper en kerrieblaadjes 3 minuten. Meng voorzichtig de visjes hierdoor en voeg al roerend het limoensap en de suiker toe. Breng op smaak met zout en neem de pan van het vuur.
6 personen
gebied : Sri Lanka
gerechtsoort : visgerecht
bron : Serendip : Een culinaire ontdekkingstocht door Sri Lanka / Peter Kuruvita
woensdag 16 juni 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten