GOELAI PISANG MASA (BANANENKERRIE)
4 grote bakbananen
3 lente-uien, gesnipperd
2 theelepels gesnipperde gemberwortel
1 theelepel uitgeperste knoflook
2 theelepels gehakte sereh (alleen het wit)
1 - 2 theelepels gehakte verse rode chilipeper
1 theelepel koenjit (kurkuma)
zout
peper
3½ deciliter dunne santen (kokosmelk)
1 theelepel palm- of rietsuiker
Pel de bananen en snijd ze in dikke plakken. Laat in een pan de overige ingrediënten samen 10 minuten zachtjes koken. Voeg de bananen toe en laat ze zachtjes meekoken tot ze net gaar zijn.
Variatie: Maak een snelle zoete kerrieschotel volgens dit recept van 1 groot blik uitgelekte schijven ananas of doerian.
4 personen
gebied : Indonesië
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Indonesië (Oosters culinair) / Jacki Passmore
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten