PISANG GORENG (GEBAKKEN BANAAN MET GEMBER EN HONING)
1 limoen
8 bolletjes stemgember
3 eetlepels geraspte kokos
1½ eetlepel vloeibare honing
4 stevige bananen
½ liter slagroomijs
Grill voorverwarmen. Limoen schoonboenen en boven kom groene schil eraf raspen. Limoen uitpersen. Gember heel fijnhakken en amen met kokos, limoensap en honing door limoenrasp roeren. Bananen pellen en naast elkaar in bakblik of lage ovenschaal leggen. Gembermengsel erover uitstrijken. Bakblik ca. 15 cm onder hete grill schuiven en bananen in ca. 7 minuten mooi bruin roosteren. Intussen op vier borden grote bol ijs scheppen. Bananen ernaast leggen. Direct serveren.
4 personen
voedingswaarde : 280 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Midden Bali, Bali, Indonesië
gerechtsoort : nagerecht
bron : Indonesië : Een culinaire ontdekkingsreis door Java en Bali / Kea Engbers, Annelène van Eyndhoven, Clara ten Houte de Lange
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten