KOLAK (BANAAN IN PANDAN-KOKOSMELK)
2 bakbananen
400 gram kokosmelk (1 blik)
1 kaneelstokje
75 gram goela djawa of donkerbruine basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
1 flesje pandansiroop
zout
Pel de bananen, halveer ze overlangs en snijd de helften in stukjes van 1½ centimeter.
Breng in een pan (met een dikke bodem) de kokosmelk met het kaneelstokje en de goela djawa zachtjes, al roerende, aan de kook. Roer de stukjes banaan, de vanillesuiker, de pandansiroop en een snufje zout erdoor. Breng het geheel net tegen de kook aan en laat de banaan, afgedekt, zachtjes in 25 minuten gaar worden. Lepel de warme kolak in kommetjes en serveer direct.
4 personen
voedingswaarde : 425 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 35 minuten
gebied : Indonesië
gerechtsoort : nagerecht
bron : Koken op z’n Indonesisch / Joyce Huisman en Kwee Siok Lan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten