maandag 5 april 2021

Kolak (Indonesië)

KOLAK (BANAAN IN PANDAN-KOKOSMELK)

2 bakbananen
400 gram kokosmelk (1 blik)
1 kaneelstokje
75 gram goela djawa of donkerbruine basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
1 flesje pandansiroop
zout


Pel de bananen, halveer ze overlangs en snijd de helften in stukjes van 1½ centimeter.
Breng in een pan (met een dikke bodem) de kokosmelk met het kaneelstokje en de goela djawa zachtjes, al roerende, aan de kook. Roer de stukjes banaan, de vanillesuiker, de pandansiroop en een snufje zout erdoor. Breng het geheel net tegen de kook aan en laat de banaan, afgedekt, zachtjes in 25 minuten gaar worden. Lepel de warme kolak in kommetjes en serveer direct.

4 personen

voedingswaarde : 425 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 35 minuten

gebied : Indonesië
gerechtsoort : nagerecht

bron : Koken op z’n Indonesisch / Joyce Huisman en Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: