BANANESPIESJES
De kleine roze bananen die men in Maleisië en Indonesië vindt, smaken heerlijk. Ze zijn niet goed tegen transport bestand en dat is waarschijnlijk de reden waarom wij ze in het Westen haast nooit zien.
Let op de chili in dit recept - voor de meeste westerlingen is het een nagerecht met een staartje.
4 eetlepels citroen- of limoensap
1 - 2 eetlepels heldere honing
1 verse rode chilipeper, fijngehakt, of 1 theelepel chilipoeder
8 kleine of 4 grote stevige bananen, gepeld
Meng de eerste drie ingrediënten in een kom. Prik elke banaan op een spies en rooster ze, onder voortdurend omdraaien, boven een houtskoolvuur of onder een hete grill tot ze rondom goudbruin zijn. Laat de bananen iets afkoelen, haal ze van de spiesen af en dompel ze in de saus.
4 personen
gebied : Indonesië
gerechtsoort : nagerecht
bron : Met liefde bereid : Recepten uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika voor de Westerse keuken / Troth Wells
maandag 5 april 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten