maandag 5 april 2021

Kwee Barongko (Noord-Bali, Bali, Indonesië)

KWEE BARONGKO (BANANENPUDDING MET MANGOCOMPOTE EN IJS)

1 citroen
2 bananen
3 eieren
100 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
1 deciliter kokosmelk
50 gram rozijnen
1 stevige mango
½ deciliter gembersiroop
½ liter slagroomijs


Oven voorverwarmen op 175°C. Lage taartvorm met doorsnede van 24 centimeter invetten. Citroen schoonboenen en gele schil eraf raspen. Citroen uitpersen. Bananen pellen en in stukken snijden. In keukenmachine banaan met 2 eetlepels citroenrasp pureren. In kom eieren, suiker, vanillesuiker en bananenpuree met handmixer in 5 minuten tot romig, glad beslag kloppen. Al kloppend kokosmelk toevoegen. Citroenrasp en rozijnen erdoor spatelen. Beslag in vorm schenken. In midden van oven taart in 55 minuten goudbruin en gaar bakken.
Mango schillen en vruchtvlees in plakken van pit snijden. Plakken halveren. In kleine pan ½ deciliter water met gembersiroop, citroensap en stukjes mango aan de kook brengen. 10 Minuten zachtjes laten sudderen tot mango zacht is en stukjes zijn omhuld met siroop. Laten afkoelen. Taart in vorm laten afkoelen. Taart in punten snijden en serveren met mangocompote en bolletje slagroomijs.

10 personen

voedingswaarde : 210 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Noord-Bali, Bali, Indonesië
gerechtsoort : nagerecht

bron : Indonesië : Een culinaire ontdekkingsreis door Java en Bali / Kea Engbers, Annelène van Eyndhoven, Clara ten Houte de Lange

Geen opmerkingen: