SOP BAJEM (SPINAZIESOEP)
1 ui
1 knoflookteentje
1 rode lombok
2 aardappelen (vastkokers)
1 eetlepel zonnebloemolie
½ theelepel trassi
¾ liter kippenbouillon (van 2 tabletten)
1 schijfje gemberwortel of ½ theelepel gemberpoeder
1 schijfje kentjoer of ½ theelepel kentjoerpoeder (eventueel)
400 gram (wilde) spinazie
zout
(versgemalen) peper
plakjes hardgekookt ei (eventueel, voor de garnering)
Snipper de gepelde ui en het knoflookteentje. Halveer het pepertje, verwijder desgewenst de zaadjes (die zijn het scherpst) en snijd de helften in smalle reepjes. Snijd de geschilde en gewassen aardappelen in kleine blokjes. Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en trassi 3 minuten. Schenk de bouillon erbij en voeg de lombok, gember, kentjoer en aardappel toe. Breng de soep aan de kook en laat hem zachtjes 15 minuten koken. Was intussen de spinazie en verwijder lelijk blad en dikke stelen. Hak de spinazie grof. Roer de spinazie door de soep en laat de soep zachtjes nog 10 minuten koken.
Verwijder desgewenst de schijfjes gember en kentjoer en breng de soep op smaak met zout en peper. Garneer eventueel met ei.
4 personen
voedingswaarde : 65 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 40 / 5 minuten
gebied : Indonesië
gerechtsoort : soep
bron : Koken op z’n Indonesisch / Joyce Huisman en Kwee Siok Lan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten