dinsdag 6 april 2021

Sajoer Menir (Indonesië)

SAJOER MENIR (SPINAZIESOEP)

200 gram runderpoelet
3 uitjes
1 teentje knoflook
1 wortelstok temoe koentji
1 theelepel trassi
½ theelepel ketoembar
500 gram verse spinazie
½ kusa of 1 laboe siam of 1 komkommer
1 blikje djagoeng (maïs)
1 bouillonblokje
1 theelepel suiker


Trek in ruim water van de runderpoelet bouillon. Laat deze indampen tot er 2 ½ deciliter over is. Pel de uitjes en de knoflook en snijd ze fijn. Was en kneus de temoe koentji. Voeg uitjes, knoflook, trassi, temoe koentji en ketoembar toe aan de bouillon. Laat alles op een lage warmtebron 10 minuten koken. Was de spinazie, zoek ze uit. Schil de kusa of laboe siam. Kunt u die niet krijgen, snijd dan de komkommer in dikke plakken en doe ze met de bouillonblokjes of zout en de djagoeng (maïs) in de sajoer. De komkommer mag niet gaar worden. Voeg de spinazie met de suiker aan de sajoer toe en laat alles 3 minuten stoven met het deksel op de pan. Zorg ervoor dat de groenten knapperig blijven.
Dien deze sajoer op in een kommetje met een bord warme rijst, een kip- of vleesgerecht en sambal goreng telor.

4 personen

gebied : Indonesië
gerechtsoort : soep

bron : Rijsttafelen / Lia Warani

Geen opmerkingen: