ROERGEBAKKEN KIP MET SPINAZIE EN PINDASAUS
250 gram (wilde) spinazie
200 gram kipfilet
zout
peper
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook
5 eetlepels pindakaas
1 deciliter melk
1 eetlepel ketjap manis
1 theelepel sambal oelek
½ theelepel gemberpoeder
2 eetlepels seroendeng
Was de spinazie en laat hem goed uitlekken. Snijd de kip in stukjes.
Bestrooi de stukjes kip met zout en peper en roerbak ze 5 minuten in de hete olie. Pers de knoflook erboven uit. Schep alles uit de pan. Roerbak de spinazie 3 minuten. Verwarm intussen in de steelpan de pindakaas, de melk, de ketjap, de sambal en het gemberpoeder en roer het tot een dikke saus. Giet het vocht van de spinazie af en voeg de kip weer toe. Roerbak alles nog 2 minuten. Schep de pindasaus erdoor en strooi de seroendeng erover. Geef er rijst bij.
2 personen
voedingswaarde : 585 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten
gebied : Indonesië
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Menu 20 april 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten