dinsdag 6 april 2021

Toemis van spinazie (Indonesië)

TOEMIS VAN SPINAZIE

2 eetlepels margarine of olie
½ kopje bouillon of water
1 kopje grof gesneden sla-uitjes of prei
300 gram spinazie
2 eetlepels fijngesneden ui
1 groene lombok
zout naar smaak
suiker naar smaak


Spinazie wassen en de sla-uitjes in grove stukken van 4 à 5 centimeter snijden. Bij gebruik van prei de prei in de lengte halveren, daarna in grove stukken snijden. Lombok in ringen snijden. Olie in de pan warm maken, de ui fruiten tot ze glazig is. De groene lombok en de sla-uitjes of de prei toevoegen. De spinazie in delen toevoegen onder voortdurend omscheppen. Voeg daarna de bouillon of water toe en maak op smaak af met een beetje zout en eventueel wat suiker.
Opmerking: Houd de spinazie lichtgroen (niet te lang op het vuur, vooral als het gerecht nog een keer opgewarmd moet worden).

4 personen

gebied : Indonesië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Vegetarisch Indonesisch kookboek / Raden Suwondo Sudewo

Geen opmerkingen: