maandag 5 april 2021

Kwee Pisang (Indonesië)

KWEE PISANG (BANANEKOEKJES)

5 grote, niet te rijpe bananen
1 pakje hoenkweemeel
5 deciliter water
100 gram goela djawa of bruine suiker, of naar smaak
snuf zout
2 centimeter santen (blok)
3½ deciliter water
bananenbladeren of aluminiumfolie


Stoom de bananen 8 minuten in de schil of tot ze ‘beetgaar’ zijn. Laat ze afkoelen en snijd ze dan in schijfjes. Meng in een kom het hoenkweemeel met water tot een papje. Breng in een pan de rest van het water aan de kook. Voeg verkruimelde goela djawa, wat zout en de geraspte santen toe en roer tot de suiker is opgelost. Laat op matig vuur tot een lobbige glazige pudding opstijven. Knip het bananenblad of de folie in vierkanten van 15 centimeter en schep een volle opscheplepel van het beslag op het midden. Leg er een plak banaan op en lepel er nog wat beslag over. Vouw het blad of de folie dicht tot een vierkant pakketje en bind vast met keukengaren (of zet vast met een prikker). Laat ze afkoelen en in de koelkast opstijven en helemaal koud worden.
Serveer ze in of zonder verpakking.

Voor 24 stuks.

gebied : Indonesië
gerechtsoort : nagerecht

bron : Indonesië (Oosters culinair) / Jacki Passmore

Geen opmerkingen: