maandag 5 april 2021

Godoh (Bali, Indonesië)

GODOH (GEBAKKEN BANAAN)

Gebakken bananen zijn overal in Zuidoost-Azië heel populair, want ze zijn er in overvloed en dus goedkoop. De ‘langzaam bakken’ techniek die in dit recept wordt toegepast garandeert dat de bananen knapperig blijven.

1 kop rijstemeel
2/3 kop water
¼ theelepel zout
8 kleine bakbananen
bakolie


Doe het rijstemeel in een diepe kom. Maak een kuiltje in het midden en doe hier water en zout in. Goed mengen tot een gelijkmatig beslag dat niet te dik en niet te dun is (als het te dun is, voegt u er meel bij).
Schil de bananen en snijd ze in de lengte door. Dompel ze in het beslag. Verhit de olie in een wok of diepe braadpan tot middelmatig heet. Bak de bananen tot ze goudbruin zijn en een krokant laagje hebben. Schep ze eruit, laat uitlekken op keukenpapier tot ze goed droog zijn. Kan worden geserveerd met Unti.

4 personen

gebied : Bali, Indonesië
gerechtsoort : nagerecht

bron : Bali : Oorspronkelijke recepten van het Eiland der Goden / Heinz van Holzen & Lother Arsana

Geen opmerkingen: