maandag 5 april 2021

Pisang Rai (Bali, Indonesië)

PISANG RAI (GESTOOFDE BANAAN)

1 kop rijstemeel
2/3 kop water
¼ theelepel zout
8 kleine bakbananen
pandanblad
versgeraspte kokos


Doe het rijstemeel in een diepe kom. Maak een kuiltje in het midden en doe hier water en zout in. Goed mengen tot een gelijkmatig beslag dat niet te dik en niet te dun is (als het te dun is, voegt u er meel bij).
Schil de bananen en snijd ze in de lengte door. Bedek de bananen royaal met het beslag. Breng anderhalf liter water met een beetje zout aan de kook met een pandanblad. Voeg bananen toe en stoof het 10 minuten op zeer laag vuur. Laten uitlekken op een keukendoek. Bedek met een laagje versgeraspte kokos.
Tip: Voeg een snufje zout toe aan de kokos om het vers te houden.

4 personen

gebied : Bali, Indonesië
gerechtsoort : nagerecht

bron : Bali : Oorspronkelijke recepten van het Eiland der Goden / Heinz van Holzen & Lother Arsana

Geen opmerkingen: