woensdag 16 december 2020

Borani-e Baghala (Iran)

BORANI-E BAGHALA (YOGHURT-TUINBONENDIP)

Ik ben een enorme fan van tuinbonen dus dit is een van mijn favoriete dipsauzen. Verse bonen zijn het beste maar je kunt ze ook uit de vriezer gebruiken - en je hoeft ze niet dubbel te doppen!

4 tenen knoflook, geperst
1 theelepel kurkuma
olijfolie, om te bakken
2 theelepels gedroogde fenegriekblaadjes
400 gram gedopte tuinbonen, vers of uit de vriezer, harde velletjes verwijderd
80 milliliter water
zeezout
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels limoensap
700 gram maast-e chekideh (uitgelekte yoghurt)
½ bosje dille, fijngesneden
½ bosje bladpeterselie, fijngesneden
1/3 bosje munt, fijngesneden


Fruit de knoflook en kurkuma zachtjes in wat olie; laat de knoflook niet te donker worden. Voeg de fenegriek, tuinbonen, het water en wat zout en peper toe, leg het deksel op de pan en laat 5 minuten zacht koken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
Roer er als het mengsel koel is het limoensap, de maast-e chekideh en fijngesneden kruiden door. Zet tot gebruik in de koelkast.

6 personen

gebied : Iran
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Pardiz : Een culinaire reis door Perzië / Manuela Darling-Gansser

Geen opmerkingen: