SHARBAT-E SUMAGH (SUMAKSIROOP)
Ik ben gek op sumak in poedervorm maar deze ongewone siroop geeft een echte kick aan khoreshes, groente en rijstgerechten.
150 milliliter granaatappelmelasse
sap en geraspte schil van 2 citroenen
2 eetlepels sumak
3 eetlepels suiker, plus extra als dat nodig is
Warm de granaatappelmelasse langzaam op in een pannetje, voeg de rest van de ingrediënten toe en laat 10 minuten zacht koken, of tot het mengsel in een dikke siroop is veranderd. Proef, voeg als dat nodig is extra suiker toe en laat afkoelen. Schenk dan in een glazen jampotje. Je kunt de siroop 6 maanden in de koelkast bewaren.
Je kunt hier ook een fantastisch dorstlessend drankje van maken dat verslavend lekker is. Roer 2 eetlepels van de siroop door 125 milliliter water en zeef het mengsel boven een kan. Schenk er 1 liter koolzuurhoudend water bij en schenk het drankje in longdrinkglazen met flink wat ijs. Garneer met een takje munt.
Voor 250 milliliter.
gebied : Iran
gerechtsoort : saus
bron : Pardiz : Een culinaire reis door Perzië / Manuela Darling-Gansser
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten