KOTLET SIBZAMINI (AARDAPPEL-EIERMUFFINS)
Deze lekkere, kleine gouden muffins zijn perfect als onderdeel van een Perzisch feestmaal of bij een picknick.
7 eieren
1½ eetlepel fijne polenta
1 theelepel bakpoeder
zeezout
versgemalen zwarte peper
1 grote rode ui, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
roomboter, om in te bakken
olijfolie, om in te bakken
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel sumak
snufje saffraandraadjes
1 bos bladpeterselie, fijngesneden
3 grote Desiree aardappels, gaar gekookt
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een muffinbakvorm met 12 kuiltjes in met wat boter en bekleed de kuiltjes met vierkantjes bakpapier of papieren muffincups. Roer in een schaal de eieren, polenta en het bakpoeder door elkaar met wat zout en peper. Fruit de ui en knoflook in wat boter en olie tot ze zacht zijn. Voeg de specerijen toe en bak 2 minuten mee. Roer er dan de peterselie door tot de blaadjes slinken. Schep het uienmengsel bij de eieren in de schaal. Druk de gekookte aardappels door de pureeknijper (of pureer ze met een vork), voeg toe aan de schaal en vermeng alles goed. Verdeel het mengsel over de 12 kuiltjes. Bak 20 minuten of tot de muffins goudkleurig zijn. Haal ze uit de bakvorm, laat op een rooster afkoelen en dien op (je kunt ze in een afgesloten trommel 2 - 3 dagen in de koelkast bewaren).
Voor 12 muffins.
gebied : Iran
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Pardiz : Een culinaire reis door Perzië / Manuela Darling-Gansser
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten