zondag 21 juni 2020

Timpana (Malta)

TIMPANA (GEBAKKEN MACARONI IN FILODEEG)

2 grote uien
100 gram ham
3 eetlepels olijfolie
3 tenen knoflook
500 gram half-om-half gehakt
200 gram kippenlever
1 blikje tomatenpuree
2 ½ deciliter vleesbouillon
500 gram macaroni
4 eieren
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
200 gram ricotta
1 pakje filodeeg (10 vellen), ontdooid
zout
peper
1 - 2 eetlepels melk


Snipper de uien en de ham. Bak de uien 5 minuten zachtjes in de hete olie. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg het gehakt toe, roer het al bakkend met een vork los en voeg de ham toe. Voeg de levertjes toe en bak ze 3 minuten zachtjes. Voeg de tomatenpuree en bouillon toe en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes sudderen. Bereid ondertussen de macaroni volgens de beschrijving op het pak, maar kook deze 2 minuten korter. Laat de macaroni uitlekken en meng met de gehaktsaus. Klop de eieren los en schep ze met de kaas en ricotta door het macaronimengsel. Verwarm de oven voor op 175°C. Bedek de bodem en wanden met 7 filovellen, ze moeten elkaar steeds iets overlappen. Schep de macaroni op het filodeeg en dek het af met de rest van de filovellen. Bestrijk de bovenkant met wat melk, prik het deeg her en der in. Bak de schotel in het midden van de oven in 1 - 1½ uur gaar.

6 - 8 personen

voedingswaarde : 750 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 35 / 60 - 90 minuten

gebied : Malta
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip Culinair augustus 2002

Geen opmerkingen: