LOCKMET EL ADI
2 koppen bloem
1 eetlepel gist
STROOP
2 glazen water
½ kilogram suiker
½ citroen
Stroop: Laat het water en de suiker aan de kook komen en wacht tot de suiker gesmolten is. Voeg het sap van de halve citroen toe. Blijf koken tot de stroop dik wordt. Afkoelen.
Los de gist op in een weinig warm water. Voeg de bloem toe en ½ theelepel zout. Goed kneden tot het een zacht deeg wordt. Laat gedurende 1 uur rusten om het deeg te laten rijzen. Laat met een theelepel kleine hoeveelheden van het eeg in zeer hete olie vallen en bak tot ze goudbruin zijn; doe ze dan even in een zeef. Wentel de nog steeds hete stukjes door de koude stroop, laat ze daar 2 minuten inliggen en laat dan de stroop eraf druipen.
Leg ze op een schaal en strooi er kaneel overheen of versier ze met slagroom
4 personen
gebied : Verenigde Arabische Republiek
gerechtsoort : gebak
bron : Internationale gerechten / samengesteld door mevr. A. Landwehr-Cléjan en mevr. E. C. Luns-Barones van Heemstra
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten