zaterdag 20 juni 2020

Pastizzi (Malta)

PASTIZZI (KAAS-VLEESPASTEITJES UIT MALTA)

2 - 3 eetlepels olijfolie
1 fijngesneden ui
125 gram rundergehakt
50 gram doperwten
2 eetlepels gezeefde tomaten
zout
peper
1 - 2 theelepels fijngesneden rozemarijn
125 gram ricotta of verse roomkaas
2 eieren, losgeklopt
50 gram geraspte kaas
6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid


Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui in 1 minuut lichtbruin. Voeg het gehakt en de doperwten toe. Bak het vleesmengsel onder voortdurend roeren rul. Roer de gezeefde tomaten erdoor en breng het mengsel op smaak met zout, peper en de rozemarijn. Verdeel het mengsel over het bord, zodat het snel afkoelt. Meng een ei en de geraspte kaas door de ricotta en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Bestrijk de deegplakjes licht met ei.
Verdeel het kaasmengsel over 3 deegplakjes en het vlees over de andere 3. Vouw de deegplakjes dubbel, zodat er driehoeken ontstaan en druk de randen licht met een vork aan.
Leg de pasteitjes op de bakplaat en bestrijk de bovenkant van de pasteitjes met 1 losgeklopt ei. Bak de pasteitjes in het midden van de oven in 15 minuten lichtbruin en gaar.

2 personen

voedingswaarde : 1075 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Malta
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip Culinair juni 2000, Slank en Snel receptenboekje

Geen opmerkingen: