zaterdag 20 juni 2020

Kipfilet met geitenkaas en kikkererwtensalade (Malta)

KIPFILET MET GEITENKAAS EN KIKKERERWTENSALADE

5 eetlepels olijfolie
2 kipfilets
100 gram zachte geitenkaas, in plakjes
100 gram kikkererwten, uitgelekt
100 gram grote witte bonen of boterbonen, uitgelekt
1 fijngesneden teentje knoflook
1 eetlepel fijngesneden peterselie
1 eetlepel munt, fijngesneden
2 tomaten, in blokjes
10 gemengde olijven, uitgelekt, in ringetjes (vocht opvangen)
zout
peper


Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de kipfilets in 8 minuten rondom bruin en net gaar. Leg de filets in de ovenschaal, verdeel de kaasplakjes over de kip en besprenkel ze met 1 eetlepel olie. Laat de kaas onder de grill over het vlees smelten. Meng de kikkererwten en de bonen. Meng de knoflook, peterselie, munt, tomaat en olijvenringetjes erdoor en breng de salade op smaak met zout, peper, 2 eetlepels olie en het vocht van de olijven. Serveer de salade met de kipfilets.

2 personen

voedingswaarde : 700 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Malta
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip Culinair juni 2000, Slank en Snel receptenboekje

Geen opmerkingen: